What about Wendy Tjalma?

Wendy Tjalma (Amsterdam, 1973) valt voor de charme van het dagelijks leven en kiest in haar figuratieve werk meestal voor opmerkelijk eenvoudige onderwerpen, herkenbaar voor bijna iedereen.

Met veel kleur, een losse toets en waar mogelijk een vleug humor beeldt zij haar onderwerpen met een frisse twist af in een onverwachte setting. Vooral kinderen, zowel die van haar zelf als uit haar omgeving, inspireren haar hen te laten zien in ogenschijnlijk door hen zelf bedachte fantasie situaties. ‘Kon ik maar…’, ‘had ik maar…’, ‘was ik maar…’ en ‘als ik later groot ben…’: typerend voor de kinderwereld, waarin fantasie, eigenheid, onschuld en onbevangenheid de boventoon voeren. En waar iedereen soms zelf een klein beetje naar terug verlangt, stiekem…

Wendy is in 2013 als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem. Zij maakt deel uit van de organisatie van Kunstlijn Haarlem (Communicatie), het grootste evenement voor hedendaagse kunst in Haarlem en omstreken. Sinds januari 2016 is zij tevens als Zakelijk Coördinator aan kunstenaarsvereniging De Vishal verbonden.

Wendy Tjalma