Veelzijdigheid in HOF20 tijdens de Kunstlijn

Tijdens de Haarlemse Kunstlijn exposeren Rian Peeperkorn, Karola Veldkamp, Wendy Tjalma, Rob Slooten en Wim Borst in het historische pand van HOF20 aan het Begijnhof 20. Met ieder een eigen kunstdiscipline laten de vijf kunstenaars tijdens deze tentoonstelling een grote verscheidenheid aan kunst zien. Er is keramiek, fotografie, porselein en er zijn schilderijen en ruimtelijke objecten. Het werk is te bekijken op vrijdag 5 november van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 6 en zondag 7 november van 11.00 tot 17.00 uur.

Rian Peeperkorn
Rian Peeperkorn werkt in diverse kunstdisciplines met een sterke voorkeur voor het werken met klei. Haar werk kenmerkt zich door een minimalistische stijl wat betreft materiaal, kleur, vorm en thema. Met haar keramisch werk en haar abstracte collages en prints wil zij bij de kijker een onderzoekende blik oproepen die leidt langs nieuwsgierigheid naar verstilling.

Karola Veldkamp
Het project van Karola Veldkamp over Sisyphus, de koning van Corinthe, is gestart in 2021 en is nog steeds gaande. De ruimtelijke objecten, die zijn voortgekomen uit dit project, hebben de eigen levensweg als onderwerp. Deze weg kan lang zijn en vol tegenslag. De kunst is om tegenslag te accepteren en in staat te zijn om opnieuw te beginnen.

Wendy Tjalma
Een bos trekt zich nergens iets van aan. Bomen groeien of beginnen opnieuw. Bossen gaan verder waar grenzen ophouden. Of juist beginnen. Bomen zijn bondgenoten, stille getuigen van wat zich onder hun kroon afspeelt. Voor de een is bos geheimzinnig, eng of mysterieus. Voor Wendy Tjalma is bos beschermend, veilig of zelfs verbindend. In haar werk probeert zij alle kanten te belichten.

Rob Slooten
In het project Uit het Museum streeft Rob Slooten ernaar om van een groot aantal musea in Nederland onverwachte fotografische beelden te tonen. Tijdens zijn lange zoektochten door de musea is het wonderlijk te ervaren hoe in de loop van de dag het karakter en de atmosfeer van de verschillende ruimtes door het binnenvallende licht volkomen kunnen veranderen. Deze veranderingen stimuleren Slooten om onvermoede en verscholen beelden te ontdekken.

Wim Borst
De fascinatie van Wim Borst om in porselein te gaan werken is ontwikkeld na een Artist in residence in Sanbao (Jingdezhen) China in 2016. Op een porseleinen kubusvorm ontstaan schakelingen in een vormentaal van lijnen en vlakken waarin herhaling en textuur van het oppervlak een belangrijke rol spelen. De lijncomposities zijn een weerslag van de beperkingen die Borst in het laatste jaar ervaren heeft.

Hof20
Hof20, centrum voor vitaliteit en levenskunst, is een trainingscentrum in het hart van Haarlem, waar men de ruimte vindt om te onderzoeken, zich te ontwikkelen en te ontspannen.

   De Tafel #2 (2020)

De Tafel #2 (2020), 122×73 cm, olie op katoen op paneel