‘Verhalen in verf’ bij Galerie De Ploegh

Van 24 februari t/m 3 april 2022 is bij Galerie De Ploegh in Amersfoort de expositie ‘Verhalen in verf’ te zien.
De deelnemende schilders hebben veel narratieve elementen in hun werk, zij vertellen op doek of papier hun eigen verhaal, ieder op zijn of haar unieke manier. De maker zoekt contact met de bezoeker en hoopt dat het vragen of een gevoel oproept. En dat men verbanden vindt, conclusies trekt en er een dialoog ontstaat. Het zijn bij uitstek kunstwerken waar je als kijker actief bij betrokken raakt, het beeld lonkt en daagt uit. Dat wil de maker ook.

Deze tentoonstelling toont bij uitstek schilderijen die lonken, uitdagen en de kijker actief betrekken. En dat is precies wat de maker voor ogen heeft. Gedurende de expositieperiode is elk weekend een deelnemend kunstenaar in de galerie aanwezig om bezoekers meer te vertellen over het werk en de makers. Ook is er tijdens de expositie een kleine brochure met daarin meer informatie over de kunstenaars en hun werk.

Deelnemende kunstenaars
Caroline Doornenbal, Marjan Jaspers, Anneke Koster, Adri Langbroek, Mus Atelier, Sari Piek, Marijke Pielage, Ingrid van Polen, Claudia Spruit, Rob Steenhorst, Wendy Tjalma, Thea Vos en Erik Vos.

Extra activiteiten
Tijdens de tentoonstelling is op de zondagen een video te zien over de Duitse kunstenaar Neo Rauch, een narratieve schilder bij uitstek. Verder organiseert Erik Vos, één van de deelnemende kunstenaars, op zaterdag 5 maart een activiteit waarbij hij de invloed onderzoekt van ‘juxtaposing’: het naast elkaar plaatsen van zaken om daarmee een effect te bereiken. Met een serie kleine schilderijen van zijn hand laat hij, samen met bezoekers, een kunstwerk met een nieuw verhaal ontstaan. Bezoekers (maximaal 6) kunnen zich hiervoor opgeven via info@deploegh.nl.

Locatie
Cultuurhuis bij Flint – Coninckstraat 58 – 3811 WK Amersfoort – 033 475 07 70 – info@deploegh.nl
Openingstijden do / vrij 11.00 – 17.00 uur en zat / zo 13.00 – 17.00 uur