Kleurexplosie bij Stichting MuijsBoedijn

Tijdens de Haarlemse Kunstlijn exposeren Frans Strunk, Wendy Tjalma en Marga de Jager in het kunstcentrum van Stichting MuijsBoedijn in de Frankestraat 47, een nieuwe locatie in het Kunstlijn-aanbod. De hoofdrol in deze tentoonstelling is weggelegd voor kleur, met een serieuze bijrol voor natuur. De drie kunstenaars laten zien hoe zij zich door beide thema’s laten inspireren en hoe zij het ene thema toepassen in het andere. Strunk en Tjalma laten schilderijen zien, De Jager toont kleurrijke ruimtelijke objecten. De tentoonstelling opent op donderdag 2 november om 17.00 uur. Daarna is het werk te bekijken op zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11 en zondag 12 november van 11.00 tot 17.00 uur.

Frans Strunk
Strunk laat zich inspireren door zijn omgeving, soms om de hoek, soms door de plek waar hij toevallig is. Het is een kwestie van goed kijken en vooral van het net even anders zien, zodat er meer gebeurt dan alleen een weergave van de werkelijkheid. Soms leidt dat tot bijzondere kleuren, soms tot bijzondere vormen en soms tot een abstracte weergave van de werkelijkheid. De laatste tijd laat Strunk zich vooral inspireren door boom en bos.

Wendy Tjalma
Tjalma focust zich nu geruime tijd op bos. Een bos trekt zich nergens iets van aan. Bomen groeien of beginnen opnieuw. Bossen gaan verder waar grenzen, normen en waarden ophouden. Of juist beginnen. Bomen zijn bondgenoten, stille getuigen van wat zich onder hun kroon afspeelt. Voor de een is bos geheimzinnig, eng of mysterieus. Voor Tjalma is bos beschermend, veilig of zelfs verbindend. Met een stevige dosis kleur probeert zij in haar werk al deze kanten te belichten.

Marga de Jager
De ruimtelijke objecten van De Jager zijn geïnspireerd op het wonderlijke uit de natuur. Dat wonderlijke kan overal in aanwezig zijn: een bacterie, een tropische vis, een boom. Sommige van haar werken vertellen een verhaal. De Jager maakt haar sculpturen van foam, glasvezel en acrylic one. Vervolgens worden ze beschilderd en krijgen ze een vernislaag. Zoals kleuren expressie geven aan de natuur, geven ze dat ook aan het werk van De Jager.

Stichting MuijsBoedijn
Stichting MuijsBoedijn exposeert en conserveert de schilderijencollectie van kunstenares Carolien Boedijn. Na het overlijden van Boedijn in 2020 nam haar levenspartner Fryda Muijs het initiatief om de werken in een stichting onder te brengen. Dit is niet alleen een eerbetoon aan Boedijn, het is ook een voortzetting van haar gedachtengoed. Sinds begin 2023 functioneert Stichting MuijsBoedijn als kunstcentrum en biedt het in die hoedanigheid onderdak aan een expositieruimte, drie ateliers en een muziekstudio.

Forest theatre (2023)

        Wendy Tjalma

 

        Marga de Jager

 

Frans Strunk