‘Open Studio’ in Studio37
Studio37 (onderdeel 37PK) toont tijdens de Kunstlijn een groepstentoonstelling met recent werk van vijftien kunstenaars, die coaching krijgen in Studio37. Curator van de tentoonstelling is pietsjanke fokkema, docent, kunstenaar en drijvende kracht achter Studio37. Er is veel uiteenlopend werk te zien, variërend van schilderijen en tekeningen, getekende muziek, geborduurde boeken en complete installaties. De tentoonstelling is op 5 en 6 november en op 12 en 13 november van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken in het souterrain van 37PK aan Groot Heiligland 37 in Haarlem. Vrijdagavond 4 november van 17.00 tot 20.00 uur is er een opening, samen met de tentoonstelling in 37PK.
De kunstenaars werken vanuit diverse disciplines en met uiteenlopende materialen. Er wordt onderzoek gedaan naar symbolen, mythes en naar schoonheid. Er wordt gezocht in het verleden naar familiale banden en gebruik gemaakt van gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Er wordt gegrasduind in het onderbewuste om het eigene te vinden. Er zijn schilderijen, tekeningen, foto’s, surrealistische collages, minutieus nagetekende filosofieboeken, touwwerken, speels getekende dagboeken en hangende mobielen te zien. De curator zorgt ervoor dat de werken een relatie met elkaar aangaan zodat er een prikkelende en samenhangende tentoonstelling komt te staan.
De deelnemende kunstenaars zijn Christien van Andel, Eva Durlacher, Luzia Engesser, Marguerite Feld, Eveline Hardeman, Marja van Hout, Emilie Jansen, Marjolein Kool, Lenneke Overmaat, Angeline Rood, Brigitte Stark, Wendy Tjalma, Floris van der Veen, Betty de Vries en Saskia Wolda. Allen krijgen zij in Studio37 artistiek inhoudelijke coaching van pietsjanke fokkema.
Studio37
De kern van Studio37 is het begeleiden van kunstenaars in hun kunstzinnige ontwikkeling. De coaching richt zich op onderzoek; de gesprekken zorgen voor een verdieping van en reflectie op het werk van de kunstenaars in alle mogelijke disciplines. Er worden prikkelende vragen gesteld om de student dieper te laten nadenken over zijn/haar werk met de bedoeling een eigen weg te vinden die dichter bij de kunstenaar staat.