Laat je kind door mij schilderen in Museum Haarlem!

Een aantal woensdagen in oktober en november ga ik kinderportretten schilderen in het Gasthuis van Museum Haarlem. Op woensdag 17 en 24 oktober en 7 november tussen 11 en 17 uur worden de kinderen met acryl vereeuwigd op papier. Na afloop kunnen zij hun acrylportret mee naar huis nemen en inlijsten. Leuke activiteit voor de herfstvakantie!

Omdat ik veel kinderen schilder denk ik ongeveer een half uur over een portret te doen. Geen uitgewerkt detailschilderij, maar wel een spontane schilderschets waarin ik de eigenheid van het kind probeer te vangen. Het enige wat het kind hoeft te doen is een half uurtje min of meer stilzitten. Het maken van een originele acrylschets kost € 55. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar activiteiten@museumhaarlem.nl.

Geïnspireerd door Simon de Heer
Museum Haarlem organiseert deze kinderactiviteiten naast de op dit moment lopende schilderijententoonstelling van Simon de Heer. Behalve landschappen in de omgeving legde deze Bloemendaalse kunstschilder zich ook toe op het schilderen van kinderen. Een aantal daarvan zijn nog tot 7 januari 2019 in het museum te bewonderen.

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl.