Intussen in de etalage van Muys…

Misschien ben je er al langs gekomen, en anders kun je er de komende twee weken zeker niet omheen: in de etalage van Muys Kantoorboekhandel aan de Gedempte Oude Gracht 108 hangen drie van mijn nieuwste schilderijen. Ze knallen bijna het raam uit in al hun geelheid…

Op deze doeken probeer ik te laten zien wat ik elke avond bij mij aan tafel zie. En wat, ik weet het zeker, heel veel meer ouders aan tafel zien: treuzelende, zeurende, klagende en niet door-etende kinderen, die met de ene na de andere smoes en afleidingsmanoeuvre zich een weg door hun bord met eten proberen te banen… Enorm storend en frustrerend om daar elke avond tegenover te moeten zitten. Maar ‘van een afstand’ levert dat toneelspel, want het is natuurlijk niets meer dan dat, eigenlijk hilarisch schildermateriaal op! Echt weer van dat typische kindergedrag dat ik zo leuk vind om vast te leggen in mijn schilderijen.

Kinderen zijn kinderen
Want kinderen doen kinderdingen
Ze staren vol verbazing naar hun eigen vingers
Ze laten eten direct weer uit hun mond vallen
Ze gaan midden op straat op de grond liggen
Gewoon omdat het kan
Dat doen ze nu en dat doen ze al eeuwen
En daardoor zijn ze anders dan volwassenen
Want kinderen zijn zichzelf
Ze zijn authentiek
Zijn impulsief
Oprecht
Soms lichtelijk irritant
Maar veel vaker heel grappig…

Tot en met 4 november zijn de doeken te zien in de etalage van Muys. En tijdens het Kunstlijn-weekeinde op 3 en 4 november kun je meer van mijn werk bekijken in het atelier van Jennifer Hoes en Eric van Straaten aan de Gedempte Voldersgracht 22. Welkom!